Van Welsenis Projectstoffering

Zachte vloeren

Bij zachte vloeren zijn er verschillende vormen van projectvloerbedekking mogelijk, waaronder projecttapijt. Projecttapijt wordt tegenwoordig in de projectmarkt veelal gelegd als tapijttegels. Het voordeel van de tapijttegel is dat er gewerkt kan worden met patronen, en vervanging bij schade kan netter en eenvoudiger opgelost worden. Bovendien levert de zachte vloerbedekking een belangrijke bijdrage aan de sfeer en uitstraling van de ruimte, geeft het warmte en heeft het een geluiddempende werking. Vloerbedekking kopen doet u bij Van Welsenis Projectstoffering!

Wetenschappelijk bewezen is dat, indien er regelmatig wordt gestofzuigd zachte vloerbedekking geen nadelig effect heeft voor mensen met astma of allergieën. Dit komt doordat zachte vloerbedekking het stof vasthoudt, in tegenstelling tot een harde vloerbedekking, waar het stof gaat 'dwarrelen'. Producten van topkwaliteit worden geleverd door onder andere: Desso, Forbo (Flotex), Lano en Interflor / Heuga. Nieuw op de markt is Desso Airmaster welke de lucht ook zuivert.

Boucle luspooltapijt
Een boucle luspooltapijt bestaat uit poolmateriaal gevormd door poollussen van gelijke of ongelijke hoogte. Het tapijt kan zowel geweven als getuft geleverd worden en kan bestaan uit natuurlijke of synthetische materialen.

Moquette gesnedenpooltapijt
Een moquette gesneden pooltapijt heeft gesneden lussen, geweven of getuft van natuurlijke of synthetische materialen.

Frise tapijt
Bij een frisetapijt zijn de garens overtwijnd waardoor de pooltjes goed afzonderlijk zichtbaar zijn en in alle richtingen liggen.

Velourstapijt
Bij een velourstapijt staan de vezels heel dicht bij elkaar en is het oppervlakte zo mooi en nauwkeurig geschoren dat de uiteinden van de pooldraden niet meer afzonderlijk te onderscheiden zijn.

Naaldvilttapijt
Naaldvilttapijt wordt gemaakt met behulp van een techniek die 'vernaalden' heet. Bij dit procedé worden vezelvliezen in lagen op elkaar gelegd en in elkaar vervlecht. Naaldvilt heeft een hoge slijtvastheid, is in vele kwaliteiten leverbaar en beschikbaar in zowel uni als gedessineerde uitvoeringen.

Vloktapijt
Flotex heeft de sfeer, warmte en geluidsabsorberende eigenschappen van een zachte vloerbedekking met de hygiëne, slijtvastheid en reinigbaarheid van een harde vloerbedekking. Het is een unieke constructie met een waterdichte rug en 80 miljoen pooltjes/m2. Flotex is een voorbeeld van een vloktapijt.