Van Welsenis Projectstoffering

Harde vloeren

Harde vloeren staan garant voor een hoge slijtvastheid en lage onderhoudskosten. Wij verzorgen voor u indien gewenst patronen, of logo’s in de vloer.

PVC
We beginnen met de nummer 1 van dit moment. Nummer 1? Waarom? Tegenwoordig is PVC het meest toegepast bij scholen, ziekenhuizen, zorgcentra, kantoren en winkels. Omdat het product weinig onderhoud vereist, en het een zeer slijtvast product is.

De nieuwe trend in PVC zijn de zogenaamde strokenvloeren van onder andere Tarkett, MFLOR en TFD. De strokenvloeren zijn de moderne vervanger voor de al bekende laminaatvloer, met het voordeel dat het slijtvaster is, verlijmd aan de ondervloer waardoor er geen klikgeluid ontstaat. Bovendien zijn deze vloeren gemakkelijker in het onderhoud. PVC vloeren zijn dus niet alleen trendy, maar ook zeer slijtvast, waterbestendig en gemakkelijk te reinigen, daardoor ook duurzaam in gebruik.

Homogene vloeren bestaan uit een enkele laag die de kleur diepte geeft en levendig maakt. Heterogene vloeren zijn opgebouwd uit meer lagen wat resulteert in verbluffende optische effecten. Geleidende vloeren worden vakkundig gelegd in operatiekamers, computer- en elektronicaruimtes. Voor elke ruimte biedt PVC een oplossing voor vloer en wand!
Toplagen met een zelfherstellende vermogen! De voordelen en uitstraling van PVC maakt laminaat en parket tot een ‘vergeten’ product in de projectenmarkt.

Linoleum
Linoleum leveren wij uitsluitend van de toppers binnen deze markt; Tarkett, Forbo en Armstrong.

Deze leveranciers hebben het predicaat Cradle to Cradle zilver. Daarmee is dit product dat voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen bestaat Eko-erkend. Linoleum bestaan uit lijnolie, harsen, kalksteen, jute en kleurpigmenten.

Wel bekend is van oudsher de gemarmerde uitstraling, maar het gemarmerde product is erg in ontwikkeling en is uitgebreid met eigentijdse dessins.
Onderhoud: dweilprogramma, en regelmatig polymeren ( in de was zetten ). Nieuwe linoleums kunnen indien gewenst met een onderhoudsarme toplaag (Topshield, Pu, XF) geleverd worden. Van dit product zijn tevens sportvloeren leverbaar.

Rubber
Rubber vloeren worden gelegd in ruimtes waar een hoge slijtvastheid vereist is.
Denk aan gezondheidszorg, industrie en nijverheid, openbaar vervoer, kinderverblijven, openbare ruimtes woongebouwen, sportgebouwen.
Het product vraagt weinig onderhoud, heeft een stroef oppervlak en zeer goede akoestische waarden. Van Welsenis Projectstoffering levert rubber vloeren van marktleider Nora, in banen of in tegels, welke zo gelegd worden dat naden vrijwel onzichtbaar zijn, en is zo goed als vloeistofdicht. Rubber vloeren zijn leverbaal in uni kleuren, in verschillende dessins en structuren.

Sportvloeren
Onze sportvloeren inclusief belijning zijn fabricaat van Tarkett, Gerflor en Forbo.

Flotex
Flotex wordt beschreven bij zachte vloeren. Maar qua slijtvastheid en toepassingen is Flotex vergelijkbaar met harde vloerbedekkingen. Daarom wordt de vloer óók veel toegepast in de zorg en op scholen.